Oproep Ellio: onderzoek naar slippend voorwiel

Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Netherlands
Berichten: 23014
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Merk SP: Stromer ST3 PINION SE

Ik zag vandaag onderstaand bericht van Ellio op FB voorbij komen, interessant voor Ellio riders die actief zijn op ons forum:

Hallo iedereen,

Jander van Ellio hier. We zagen recent enkele posts verschijnen over een slippend voorwiel. We nemen deze berichten zeer ernstig en zouden graag beter begrijpen wat er fout loopt in zulke situaties.

Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor een slippend voorwiel: glad wegdek (ijs, water, bladeren, borduursteen,...) , oneffen ondergrond (bv. stoeprand), foutieve bandenspanning, onaangepaste snelheid, te hoog ondersteuningskoppel van het voorwiel (wordt in principe voorkomen door de tractiecontrole), ...

Daarnaast kan het wiel op verschillend manieren slippen: zijwaarts, voorwaarts of een combinatie van beiden. Het voorwaarts slippen kan in theorie worden veroorzaakt door een fout in de tractiecontrole. We hebben dit echter zelf nog nooit ondervonden.

Daarom deze oproep: kunnen de mensen die een slippend voorwiel hebben ervaren een (gedetailleerde) situatieschets doorsturen via mail naar development@intuedrive.com? Enkele zaken die we zeker graag vernemen zijn:

- Op welke ondergrond was je aan het rijden?
- Ben je ten val gekomen en hoe?
- Aan welke snelheid was je aan het rijden?
- Was je op het moment van slippen een manoeuvre aan het uitvoeren? Hetwelk? Kan je eventueel een kleine schets toevoegen ter verduidelijking?
- Was je op het moment van slippen aan het versnellen of kracht op de pedalen aan het uitoefenen?
- Welke banden heb je? Wat is je standaard bandenspanning (indien gekend)?
- Schat je zelf in dat het voorwiel voorwaarts door spinde of eerder zijwaarts slipte?

Een meer gedetailleerde beschrijving is uiteraard meer dan welkom.

❗️ ❗️ ❗️ Om al jullie ervaringen goed te ontvangen en overzichtelijk te beantwoorden vragen we om informatie via mail te delen met development@intuedrive.com met vermelding van je naam, voornaam, gsm nummer en eventueel VIN nummer.
Stromer ST1 X 2017 - Stromer ST2 S 2018 - Klever X ALPHA 45 2021 - Stromer ST3 PINON 2023
Plaats reactie