Speed Pedelec Winterkleding

Pedelec johan
Runner-up | Forum Supporter
Runner-up | Forum Supporter
Netherlands
Reactions:
Berichten: 15
Lid geworden op: 24 jun 2022, 07:58
Locatie: Nieuwkoop
Merk SP: St3 pinion

sjuutje schreef: 14 feb 2023, 20:11 Ik heb voor de winter een paar overschoenen gekocht bij de decathlon, water- en winddicht en daarbij blijven ook mijn schoenen schoon. Als het hard regent draag ik een regenboek (agu) die ik over die schoenhoezen doe. Blijft alles mooi droog.

Handschoenen heb ik van sealskinz, neongeel, warm, water en winddicht. Als jas heb ik laatst een water en winddichte fietsjas gekocht van het merk gonso. Tot nu toe al aardig wat koude en natte dagen gefietst en alleen het alles steeds aan- en uitdoen is vervelend.

Overigens heb ik liever het weer van vandaag; 10 graden, weinig wind en een heerlijk voorjaarszonnetje :hy:
Ik heb afgelopen herfst ook een jas van het merk gonso aangeschaft en die bevalt prima.
Regen kou of wind maakt allemaal niet uit een echte aanrader !!

Johan
Flyer upstreet5 7.20hs 2018-2022
St3 pinion xl black 2022 -
Lorre
Rookie
Rookie
Netherlands
Reactions:
Berichten: 9
Lid geworden op: 06 mei 2022, 12:40
Locatie: Noord-Holland-Zuid
Merk SP: Klever
Km-stand: 0

Ik start in de winter m’n bovenkleding eigenlijk altijd met een thermoshirt. Daar heb ik verschillende van die ik ook gebruik bij het skiën. Hierover heen draag ik een waterdichte, maar wel ademende fietsjas. Die van mij is toevallig van giordana. Maar mijn ervaring is dat ieder ‘goed merk’ ongeveer hetzelfde werkt. Als het onder de vijf graden zakt doe ik een extra bovenlaag over het thermoshirt aan. Vaak is dat een dunne fleecetrui. Gaat het echt richting nul graden dan doe ik een mouwloze windblocker over de jas heen.
Als nek afsluiter/sjaal gebruik ik een buff. De zomervariant (dunne katoenen) vind ik het fijnste omdat m’n fietsjack dan tot boven dichtgeritst kan worden, zonder dat ik stik.
Onder de 5 graden gebruik ik ook een dun mutsje. Deze heb ik in de hardloopwinkel gekocht en past goed onder m’n helm.
Als broek gebruik ik een wielrenbroek met windblockers op de knieën en op de buik. Is het echt koud (tegen de nul graden) of dreigt er regen dan doe ik een korte wielrenbroek onder m’n regenbroek.
Ik heb verder (werd op pagina’s hiervoor eerder genoemd) winterschoenen van Shimano: de mw701. Dit doe ik zonder schoenplaatjes. Van vorige Shimano schoenen heb ik rubberen inzetstukken die de schoenplaat gaten af te dekken. Eerder had ik die bij wielrenschoenen niet. Toen vulde ik de gaten tussen de binnenzool en de buitenschoen op met aluminiumfolie en plakte ze af met ducttape om ze aan die kant waterdicht te maken. Werkte in ieder geval psychologisch.
En als handschoenen gebruik ik als het echt koud is de lobster handschoenen. Anders gewone fietshandschoenen. Die lobsters zijn van flylow (flylowgear.com).
Plaats reactie